Μοντέρνα Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα & Σύγχρονες Τεχνικές
La Μaison De Gourmet
Πρόγραμμα Σπουδών Μοντέρνα Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα & Σύγχρονες Τεχνικές
Εκπαιδευτής: Στέφανος Κόκκαλης
Απευθύνεται σε:
Επαγγελματίες ή και μαθητές καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να μάθει τα πάντα για την μοντέρνα ελληνική δημιουργική κουζίνα αλλά και ένα πλήθος σύγχρονων τεχνικών
Ώρες Διεξαγωγής Μαθήματος : Κατόπιν συνεννοήσεως
Διάρκεια Προγράμματος: 40 ώρες
Εγγραφές: από 15/09/2021
Ημ/νία έναρξης: 8/11/2021
Τεχνικές Σεμιναρίου
- Instant smoking
- Sous -vide
- Siphon
- Thermomix
- Αρωματικά λάδια
- Ιδανικές υφές
- Fluid gel
- Σφαιροποίηση με αγάρ
Τρόπος Διεξαγωγής: Δια ζώσης ή μέσω τηλεκπαίδευσης
Τόπος: La Maison De Gourmet, Αγίας Λαύρας και 7ης Μεραρχίας, Καβάλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ημέρα 1η
- Καπνιστή φέτα με τοματάκια κονφί , νερό χωριάτικης & πούδρα ελιάς
- Χορτόπιτα με ζύμη ελαιολάδου , αφρό από κατσικίσιο τυρί και λάδι σχοινόπρασου
- Mοντέρνα ελληνική σαλάτα
Ημέρα 2η
- Χταπόδι sous –vide με ελαιόλαδο πορτοκάλι-βανίλια ,αφρό καπνιστής φάβας και καμένα κρεμμυδάκια
- Χτένια « σαβόρο» με κρούστα από σταφιδόψωμο και πουρέ κουνουπίδι- μαγιά
- Ταρτάρ από λαβράκι με αγγούρι σε υφές και κρύα σούπα τζατζίκι
Ημέρα 3η
- Ψωμάκια ατμού με κοτόπουλο παστιτσάδα ,γραβιέρα και ελληνικό καφέ
- Γιουβαρλάκια με αφρό αυγολέμονο και λάδι άνηθου
- Μουσακάς με κανελόνι πατάτας και μπεσαμέλ γραβιέρας
Ημέρα 4η
- Αρνί στους 63 0 C με βουβαλίσιο κριθαράκι γιουβέτσι
- Presa από μαύρο χοίρο με ριζότο πατάτα –chorizo» και αφρό πατάτας
- Μοσχαρίσιο μάγουλο με σάλτσα σοφρίτο με μαύρο σκόρδο και αλμυρό «χαλβά» μυρωδικών
Ημέρα 5η
- Χοιρινό μάγουλο με αφρό πράσο και ριζότο από σελινόριζα
- Φιλέτο από στήθος κοτόπουλο με νούμπουλο , νιόκι φέτας και μαρμελάδα τομάτας
- Χοιρινό ψαρονέφρι , με κρούστα μετσοβόνε , αφρό πατάτας φούρνου και σάλτσα θυμάρι
Ημέρα 6η
- Μπακαλιάρος με τσιγαριαστά χόρτα , γαλάκτωμα πατάτας , κουλί τομάτας και νιόκι με νούμπουλο
- Λαυράκι με μαρμελάδα τομάτας , κρούστα κολοκύθι και αφρό πατάτα- ελιά
- Φρικασέ θαλασσινών
Ημέρα 7η
- Γαύρος σε τεμπούρα με μους λευκού και μαύρου ταραμά και πέρλες λεμονιού
- Γαρίδες σε κρούστα πάνκο , σάλτσα σαγανάκι , τοματάκια κονφί και αφρό φέτας
- Αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα και λαχανικά
Ημέρα 8η
- Sous vide – βασικές αρχές
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
Αγίας Λαύρας και 7ης Μεραρχίας,