• Αρχική
  • Σχολή
  • Κύκλοι Σπουδών
    • Μαγειρική
      • Ολοκληρωμένος Κύκλος Σπουδών Μάγειρας
      • Μεγάλος Κύκλος Σπουδών Βοηθός Μάγειρα
      • Μικρός Κύκλος Σπουδών
    • Ζαχαροπλαστική
      • Ολοκληρωμένος Κύκλος Σπουδών Ζαχαροπλάστης
      • Μεγάλος Κύκλος Σπουδών Βοηθός Ζαχαροπλάστη
      • Μικρός Κύκλος Σπουδών
  • Σεμιναριακά Μαθήματα
    • Μοντέρνα Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα & Σύγχρονες Τεχνικές
    • Κοστολόγιο Εδεσματολόγιο
    • Τρόποι Κοπής
    • Απλά Σύνθετα Βούτυρα
    • Βάσεις για Σάλτσες
    • Ορεκτικά
    • Ψάρια
    • Vegan
    • Αλλαντικά Τυριά
    • Παρασκευές Λαχανικών
    • Παρασκευές Ζυμαρικών
    • Παρασκευές Ρυζιών
    • Παρασκευές Αυγών
    • Κρέατα
    • Ορεκτικά
  • ΝΕΑ
  • Events
  • Gallery
  • Επικοινωνία
lamaisondegourmet
  • Αρχική
  • Σχολή
  • Κύκλοι Σπουδών
    • Μαγειρική
      • Ολοκληρωμένος Κύκλος Σπουδών Μάγειρας
      • Μεγάλος Κύκλος Σπουδών Βοηθός Μάγειρα
      • Μικρός Κύκλος Σπουδών
    • Ζαχαροπλαστική
      • Ολοκληρωμένος Κύκλος Σπουδών Ζαχαροπλάστης
      • Μεγάλος Κύκλος Σπουδών Βοηθός Ζαχαροπλάστη
      • Μικρός Κύκλος Σπουδών
  • Σεμιναριακά Μαθήματα
    • Μοντέρνα Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα & Σύγχρονες Τεχνικές
    • Κοστολόγιο Εδεσματολόγιο
    • Τρόποι Κοπής
    • Απλά Σύνθετα Βούτυρα
    • Βάσεις για Σάλτσες
    • Ορεκτικά
    • Ψάρια
    • Vegan
    • Αλλαντικά Τυριά
    • Παρασκευές Λαχανικών
    • Παρασκευές Ζυμαρικών
    • Παρασκευές Ρυζιών
    • Παρασκευές Αυγών
    • Κρέατα
    • Ορεκτικά
  • ΝΕΑ
  • Events
  • Gallery
  • Επικοινωνία

Νέα

Σεμινάριο Οινολογίας

  • Posted by La Maison De Gourmet
  • Categories Νέα
  • Date 20 Οκτωβρίου, 2020

 

La Μaison De Gourmet

Σεμινάριο Οινολογίας

 

          Αποκτήστε τις βασικές γνώσεις που πάντα επιθυμούσατε για το κρασί, μέσα από τις 10 ενότητες του σεμιναρίου οινολογίας «Ανακαλύπτοντας τον οίνο». Γνωρίστε τις ποικιλίες σταφυλιών, τις κατηγορίες κρασιών, τους γευστικούς συνδυασμούς με το φαγητό, τη γευσιγνωσία του κρασιού και πολλά ακόμη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης αλλά και σε οινολάτρεις, δίνοντας τους τις βασικές γνώσεις για τη σωστή διαχείριση του κρασιού σε επαγγελματικό ή ιδιωτικό χώρο, αφήνοντας στους παρευρισκόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις! Παρακαλώ για την άμεση εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας διότι τα τμήματα θα είναι λίγων ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάρκεια: 10 ώρες

Μαθήματα: 5

Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες

Κόστος: 150 €/άτομο

Ημ/νία έναρξης: 2/11/20

Τόπος: La Maison De Gourmet, 7ης Μεραρχίας 10 και Αγίας Λαύρας 7, Καβάλα

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

    2510226673/6948004610

    lamaisondegourmet@yahoo.gr

    Αγίας Λαύρας και 7ης Μεραρχίας,

    Το σεμινάριο οινολογίας απευθύνεται σε επαγγελματίες και σε ιδιώτες, λάτρεις της γαστρονομίας και του οίνου, έχοντας ως αντικειμενικό σκοπό τη γνώση εξειδικευμένων πληροφοριών που αφορούν τον οίνο, την σύνδεση του με το φαγητό καθώς και τη σωστή διαχείριση του με αποτελεσματικό τρόπο.

    Η εμπειρία της επαφής του ανθρώπου με το κρασί δημιουργεί στο υποσυνείδητο του μία ισχυρή ανάμνηση που θα τον ακολουθεί σε όλη του την ζωή. Η σωστή διαχείριση του οίνου, κυρίως σε έναν επαγγελματικό χώρο, αυξάνει την πιθανότητα να ελαττωθούν ακόμα και να εξαλειφθούν πιθανά λάθη που σχετίζονται με τον τρόπο που κάποιος παρουσιάζει, προωθεί και επικοινωνεί το κρασί στον πελάτη.

    Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αυτού επιδιώκεται να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος μία ολοκληρωμένη βασική γνώση από την επαφή του με τον κόσμο του κρασιού!

         Ύλη

    1η  ενότητα: Ο Οίνος

    1.1 Ιστορικά στοιχεία αμπέλου.

    1.2 Εισαγωγή στον οίνο

    1.3 Η αξία του οίνου σήμερα.

    2η  ενότητα: Οι ποικιλίες σταφυλιών

    2.1 Ελληνικές ποικιλίες αμπέλου.

    2.1.1 Ασύρτικο.

    2.1.2 Μαλαγουζιά.

    2.1.3 Αγιωργίτικο.

    2.1.4 Ξινόμαυρο.

    2.2 Διεθνείς ποικιλίες αμπέλου.

    2.2.1 Chardonnay.

    2.2.2 Sauvignon Blanc.

    2.2.3 Riesling.

    2.2.4 Cabernet Sauvignon.

    2.2.5 Merlot.

    2.2.6 Syrah.

    3η  ενότητα: Η Οινοποίηση

    3.1 Λευκή οινοποίηση.

    3.2 Ερυθρή και Ροζέ οινοποίηση.

    4η  ενότητα: Οι κατηγορίες κρασιών

    4.1 Οι κατηγορίες των κρασιών.

    4.2 Ζώνες προέλευσης ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Ελλάδα.

    4.3 Υποχρεωτικές και προαιρετικές ενδείξεις ετικέτας ενός κρασιού.

    5η  ενότητα: Ο οίνος και το φαγητό

    5.1 Γευστικοί συνδυασμοί.

    6η  ενότητα: Η λίστα κρασιού

    6.1 Δημιουργία λίστας κρασιού.

    6.2 Ο ρόλος του οινοχόου/sommelier.

    7η  ενότητα: Τα αξεσουάρ του κρασιού

    7.1 Κατηγορίες ποτηριών.

    7.2 Λοιπά αξεσουάρ κρασιού.

    8η  ενότητα: Η παρουσίαση και το σερβίρισμα του κρασιού

    8.1 Το κρασί στο εστιατόριο.

    8.2 Το κρασί στο μπαρ.

    9η  ενότητα: Η γευσιγνωσία του κρασιού

    9.1 Τα βήματα γευσιγνωσίας ενός κρασιού.

    9.2 Το έντυπο γευσιγνωσίας ενός κρασιού.

    10η  ενότητα: Γευσιγνωσία κρασιών

     

     

     

     

     

     

     

    • Share:
    author avatar
    La Maison De Gourmet

    Previous post

    Γεύσεις, Μυρωδιές κι Αρώματα
    20 Οκτωβρίου, 2020

    Next post

    Σεμινάριο Νέες Τάσεις -Τεχνικές στην Μαγειρική
    22 Οκτωβρίου, 2020

    You may also like

    Σεμινάριο Νέες Τάσεις -Τεχνικές στην Μαγειρική
    22 Οκτωβρίου, 2020

      La Μaison De Gourmet Σεμινάριο Νέες Τάσεις-Τεχνικές Μαγειρικής     Απευθύνεται σε: Επαγγελματίες-μαθητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα επιθυμούσε μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της γαστρονομίας ή να διευρύνει τις γνώσεις του στις σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής   …

    αρθρο5
    Κύκλοι Σπουδών Θεωρητικό για Επαγγελματίες
    24 Ιουνίου, 2020
    La Maison De Gourmet
      Η τέχνη της ζωγραφικής συναντά την Τέχνη της Ζαχαροπλαστικής
    24 Ιουνίου, 2020

    Εκδηλώσεις

    Cosmopolis Blue Festival
    26Αυγ2022
    La Maison De Gourmet
    Γεύσεις, Μυρωδιές κι Αρώματα
    25Ιούν2020
    La Maison De Gourmet
    Melting Pot
    25Ιούν2020
    37738-maison-logo

    Τελευταία Νέα

    Σεμινάριο Νέες Τάσεις -Τεχνικές στην Μαγειρική
    22Οκτ2020
    Σεμινάριο Οινολογίας
    20Οκτ2020
    Κύκλοι Σπουδών Θεωρητικό για Επαγγελματίες
    24Ιούν2020
    logo-eduma-the-best-lms-wordpress-theme

    Η ιστορία της γαστρονομίας είναι τεράστια και δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή χωρίς να συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις μας.

    Αγίας Λαύρας και 7ης Μεραρχίας,

    2510226673/6948004610

    lamaisondegourmet@yahoo.gr

    Διεθνής Πιστοποιήσεις

    Τα προγράμματα σπουδών μας οδηγούν σε αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις  με σκοπό την  επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Μάγειρα/Ζαχαροπλάστη με ποιοτικούς και αντικειμενικούς όρους

    Copyright © 2019 · laMaisondeGourmet · All Rights Reserved · Designed by NorthBytesDigital