Σεμινάριο Οινολογίας
La Μaison De Gourmet
Σεμινάριο Οινολογίας
Αποκτήστε τις βασικές γνώσεις που πάντα επιθυμούσατε για το κρασί, μέσα από τις 10 ενότητες του σεμιναρίου οινολογίας «Ανακαλύπτοντας τον οίνο». Γνωρίστε τις ποικιλίες σταφυλιών, τις κατηγορίες κρασιών, τους γευστικούς συνδυασμούς με το φαγητό, τη γευσιγνωσία του κρασιού και πολλά ακόμη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης αλλά και σε οινολάτρεις, δίνοντας τους τις βασικές γνώσεις για τη σωστή διαχείριση του κρασιού σε επαγγελματικό ή ιδιωτικό χώρο, αφήνοντας στους παρευρισκόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις! Παρακαλώ για την άμεση εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας διότι τα τμήματα θα είναι λίγων ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διάρκεια: 10 ώρες
Μαθήματα: 5
Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
Κόστος: 150 €/άτομο
Ημ/νία έναρξης: 2/11/20
Τόπος: La Maison De Gourmet, 7ης Μεραρχίας 10 και Αγίας Λαύρας 7, Καβάλα
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
Αγίας Λαύρας και 7ης Μεραρχίας,
Το σεμινάριο οινολογίας απευθύνεται σε επαγγελματίες και σε ιδιώτες, λάτρεις της γαστρονομίας και του οίνου, έχοντας ως αντικειμενικό σκοπό τη γνώση εξειδικευμένων πληροφοριών που αφορούν τον οίνο, την σύνδεση του με το φαγητό καθώς και τη σωστή διαχείριση του με αποτελεσματικό τρόπο.
Η εμπειρία της επαφής του ανθρώπου με το κρασί δημιουργεί στο υποσυνείδητο του μία ισχυρή ανάμνηση που θα τον ακολουθεί σε όλη του την ζωή. Η σωστή διαχείριση του οίνου, κυρίως σε έναν επαγγελματικό χώρο, αυξάνει την πιθανότητα να ελαττωθούν ακόμα και να εξαλειφθούν πιθανά λάθη που σχετίζονται με τον τρόπο που κάποιος παρουσιάζει, προωθεί και επικοινωνεί το κρασί στον πελάτη.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αυτού επιδιώκεται να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος μία ολοκληρωμένη βασική γνώση από την επαφή του με τον κόσμο του κρασιού!
Ύλη
1.1 Ιστορικά στοιχεία αμπέλου.
2η ενότητα: Οι ποικιλίες σταφυλιών
2.1 Ελληνικές ποικιλίες αμπέλου.
2.2 Διεθνείς ποικιλίες αμπέλου.
3.2 Ερυθρή και Ροζέ οινοποίηση.
4η ενότητα: Οι κατηγορίες κρασιών
4.1 Οι κατηγορίες των κρασιών.
4.2 Ζώνες προέλευσης ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Ελλάδα.
4.3 Υποχρεωτικές και προαιρετικές ενδείξεις ετικέτας ενός κρασιού.
5η ενότητα: Ο οίνος και το φαγητό
6.1 Δημιουργία λίστας κρασιού.
6.2 Ο ρόλος του οινοχόου/sommelier.
7η ενότητα: Τα αξεσουάρ του κρασιού
8η ενότητα: Η παρουσίαση και το σερβίρισμα του κρασιού
9η ενότητα: Η γευσιγνωσία του κρασιού
9.1 Τα βήματα γευσιγνωσίας ενός κρασιού.
9.2 Το έντυπο γευσιγνωσίας ενός κρασιού.
10η ενότητα: Γευσιγνωσία κρασιών